תאונות אישיות תלמידים
תלמידים רבים נפגעים במסגרת לימודיהם בבית הספר' בין אם בפעילות בתוך שטח בית הספר או מחוצה לו (טיולים, פעילויות חברתיות, סיורים וכו').
כאשר תלמיד נפגע, ניתן לבדוק 2 מסגרות של פיצוי:
האחת – כיסוי במסגרת פוליסת תאונות אישיות תלמידים.
השנייה – תביעה עקב רשלנות בית הספר.
תקופת ההתיישנות בתאונות אישיות תלמידים היא 3 שנים בלבד ו-7 שנים בתביעת רשלנות (חשוב לציין כי מניין השנים מתחיל בהגיע הילד לגיל 18).
פוליסת תאונות אישיות תלמידים
חשוב לדעת כי כל תלמיד מבוטח 24 שעות ביממה בביטוח תאונות אישיות תלמידים אשר מבוצע ע"י המועצה המקומית.
פוליסה זו כוללת כיסויים שונים שעיקרם: כיסוי למקרה נכות כתוצאה מתאונה, תשלום עבור ימי היעדרות, הוצאות רפואיות וכו'.
רשלנות בית הספר
בכל מקרה של פגיעה בבית הספר יש לבדוק האם הפגיעה ארעה עקב רשלנות של בית הספר. כמו בכל תביעת נזיקין, יש לבדוק את קיומה של הרשלנות כמעשה או מחדל של הגורמים האחראיים ואת הנזק שנגרם עקב כך. בתי המשפט קבעו כי קיימות חובת פיקוח מוגברת על התלמידים כמו חובת הורה על ילדו.
הורים רבים נרתעים מתביעה בשל אי נעימות מבית הספר. יש לדעת כי מרביתן המכריע של התביעות מוגשות כנגד משרד החינוך ו/או המועצה המקומית וחברות הביטוח שלהן, ולא כנגד בית הספר או צוות המורים ספציפית.
דברים שיש לעשות במידה וקורת תאונה לילדכם:
1) אם מדובר במפגע כדאי לצלם את המפגע.
2) לבקש את פרטי ביטוח תאונות אישיות תלמידים.
3) לשמור קבלות המעידות על ההוצאות בעקבות התאונה.
חשוב לזכור כי אין אחריות מוחלטת ויש לבדוק כל מקרה לגופו, שכן מידת הפיקוח הנדרשת על התלמידים משתנה ממקרה למקרה ותלויה בגורמים שונים בהם גיל התלמידים, אופי הפעילות וכו'. לכן כדאי להתייעץ עם עו"ד מתמחה בתחום כדי לבחון את האפשרות והסיכויים.
למדריך הזכויות בנושא ביטוח תאונות אישיות – תלמידים, לחץ כאן.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו. ליצירת קשר לחץ כאן.
המידע הנ"ל הינו כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לו או המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה. להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ ראשונה במשרדנו אשר איננה כרוכה בתשלום