מי זכאי לפטור ממס הכנסה ?
אדם הסובל מנכות רפואית בשיעור של 90% ומעלה (ו/או עיוור), והמשלם מס מהכנסותיו, זכאי להגיש בקשה לפטור ממס, להיבדק ע"י ועדות רפואיות ובמידה ויענה על תנאי הסף יקבל פטור מתשלום מס על הכנסותיו.
ההכנסה אשר עליה ניתן לקבל את הפטור, הינה אותה הכנסה שיש לנכה מעבודתו (יגיעה אישית). קיימים מקרים בהם הנכה אינו מגיע להכנסה שנתית מינימלית הקבועה בחוק ואז יאושר לו פטור מתשלום מס הכנסה עד לגובה תקרה מסוימת גם אם ההכנסה אינו מעבודתו שלו.
תנאי נוסף הינו כי הנכות האמורה נקבעה על פי אחד החוקים הבאים:
* חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט – 1959 (נוסח משולב),
* חוק נכי המלחמה בנאצים, תשי"ז – 1957,
* חוק רדיפות הנאצים, תשי"ז – 1957,
* חוק התגמולים לנפגעי איבה, תש"ל – 1970,
* פרק ג' (ביטוח אימהות), פרק ה' (ביטוח נפגעי עבודה), פרק ט' (ביטוח נכות) לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה – 1995,
* חוק לפיצוי נפגעי גזזת, התשנ"ד – 1994,
* חוק שירותי הסעד (תעודת עיוור).
חשוב לדעת
- הפטור חל על נכות רפואית בלבד ולא על נכות תפקודית.
- רק עבור נכות שהוכרה בהתאם לאחוזים הנדרשים לפי החוק, לתקופה כוללת העולה על 185 יום, ניתן לקבל החזרי מס באופן רטרואקטיבי לתקופה של שש שנים, לא כולל השנה השוטפת.
- על החלטת הועדה הרפואית הנ"ל ניתן לערער בפני ועדה רפואית לעררים ואולם החלטת הועדה הרפואית לעררים הינה סופית ולא ניתן יהיה לערער עליה.
- מי שהגיש תביעה לקבלת פטור מתשלום מס הכנסה, ונקבע כי נכותו אינה עוברת את הסף הקבוע בחוק, יהיה רשאי להגיש תביעה במסגרת הליך של החמרת מצב, בחלוף 6 חודשים מהמועד בו נבדק על ידי הועדה הרפואית בפעם האחרונה.
- לצורך פתיחת ההליך מחדש, על התובע להמציא כמובן אישור רפואי המעיד על ההחמרה שחלה במצבו הרפואי. ללא אישור רפואי שכזה לא תתקבל בקשתו לדיון מחדש.
המידע הנ"ל הינו כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לו או המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה. להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ ראשונה במשרדנו אשר איננה כרוכה בתשלום.