תביעות משרד הביטחון

תאונות ומחלות חיילים, שוטרים וסוהרים

חייל (בשירות סדיר, קבע או מילואים), שוטר, איש שירות הביטחון, איש משרד ראש הממשלה ו/או סוהר אשר חלה במחלה כלשהי או נפגע בתאונה או נפצע במהלך שירותו ועקב תנאי שירותו, זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון להכרתו כנפגע- נכה משרד הביטחון ולקבלת מלוא זכויותיו עקב כך.

יודגש כי אף החמרה של מצב רפואי קודם מאפשרת הגשת תביעה לקצין התגמולים. יש לשים לב כי על מנת להכיר בתביעתו של חייל יש להוכיח קיומו של קשר סיבתי- כך שנכותו נגרמה תוך כדי ועקב השירות הצבאי.

תביעות כנגד משרד הביטחון מתיישנות לאחר כשלוש שנים ממועד שחרורו של הנפגע מהשירות. יש נסיבות חריגות בהן קצין התגמולים יאשר תקופה ארוכה יותר, כמו חבלה רשומה, או נסיבות חריגות אחרות כמו נכויות נפשיות מסוימות.

בשלב ראשון יש למלא טופס בקשה להכרה ע"י קצין התגמולים ("חבלה" או "מחלה"). הטופס חייב להיות ממולא בצורה מדויקת. יש לצרף לטופס תצהיר מפקד וכן את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. כמובן שאם קיימות עדויות ואף חוות דעת רפואית אשר יוכלו לתמוך ולסייע בתביעה להכרה, מומלץ לצרפם. הואיל ולמילוי הטופס קיימת חשיבות מכרעת, מומלץ מאוד לעשות זאת עם עורך דין בקיא ובעל ניסיון בתביעות מול משרד הביטחון. חשוב להגיש את טופס הבקשה הנכון על מנת לקבל את התייחסותו העניינית של קצין התגמולים.

לאחר קבלת טופס הבקשה, קצין התגמולים יבדוק האם הפגיעה נגרמה עקב השירות ובזמן השירות ואם כן יכיר בפגיעה.

לאחר שהוכרה הפגיעה ע"י קצין התגמולים, עומד בפני התובע מכשול נוסף, שהינו קביעת אחוזי נכות ע"י הועדה הרפואית מטעם משרד הביטחון. התובע יוזמן לוועדה רפואית מטעם קצין תגמולים, אשר תבחן את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, תבדוק את הנפגע ובהתאם לכך תקבע את שיעור נכותו. יש לציין, כי הוועדה הרפואית יכולה לחייב את הנפגע לעבור טיפול רפואי אשר עשוי להפחית את שיעור הנכות ממנו סובל הנפגע. נכה צה"ל שנקבעה לו נכות בשיעור 10% – 19% יקבל מענק חד פעמי. נכה צה"ל שדרגת נכותו נקבעה 20% ומעלה יקבל גמלה חודשית. כמו כן זכאי הנכה לפי דרגת נכותו ומצבו האישי לקבלת זכויות רבות נוספות כגון פטור מאגרת טלוויזיה, תגמול טיפול רפואי, תגמול לנכה נצרך, תגמול מיוחד לנכה, רכב רפואי ואביזרים רפואיים ועוד, הכל בהתאם לאחוזי הנכות שנקבעו ולאופי הפגיעה.

החל מיום 5.2.1988 פגיעה במהלך חופשה מאושרת מהשרות, במסגרת 14 ימי החופשה הראשונים, תזכה בגמלה רק אם נקבעה נכות בשיעור 20% לפחות.

על החלטות בדבר דחיית הכרה של נכה כ"נכה צה"ל" הניתנות מטעם משרד הביטחון ע"י קצין התגמולים, ניתן לערער לוועדת ערעורים בה יושב גם שופט בית משפט השלום וזאת תוך 30 יום מהמועד בו נדחתה הבקשה. על החלטת הוועדה הרפואית, יכול הנפגע לערער לוועדה רפואית עליונה.

על החלטתה של הוועדה הרפואית העליונה יכול נפגע לערער אך ורק בשאלה משפטית לבית המשפט המחוזי.

בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה.

משרדינו ליווה ומלווה נכה צה"ל בתביעה לאורך כל הדרך החל מהליך ההכרה וכלה בייצוג בוועדות הרפואיות עד לקביעת אחוזי הנכות המקסימליים שניתן לקבל.

בפגישה נציג בפנייך את האפשרויות הטובות ביותר עבורך לתביעה, בליווי מקצועי נוכח הידע והניסיון של משרדנו בתחום וזאת בליווי צמוד של שורת רופאים מייעצים ומומחים.

להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ במשרדנו.

אנו ממליצים להגיע לפגישה הראשונה עם כל המסמכים הרפואיים הנמצאים בידכם. כמו כן מומלץ ביותר טרם הפגישה, לעלות על הכתב באופן מפורט את השתלשלות העניינים על כל פרטיה ולהביאה עמכם.

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו. ליצירת קשר לחץ כאן.

המידע הנ"ל הינו כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לו או המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה. להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ ראשונה במשרדנו אשר איננה כרוכה בתשלום.

השאירו פרטים
לבדיקת זכאותכם

שתפו אותנו ברשתות

תחומי עיסוק נוספים

נפגעי תאונת דרכים
נפגעי תאונת עבודה
משרד הביטחון
אובדן כושר עבודה ומחלות קשות
ועדות רפואיות
רשלנות רפואית
דילוג לתוכן