מי זכאי לקבל גמלת ניידות?
זכאי לגמלת ניידות כל אדם הסובל מנכות בגפיים תחתונות המוגבל בניידות והוא תושב ישראל ומתגורר בה וכן אם הוא בין גיל שלוש שנים לגיל הפרישה.
הפגיעות המזכות בקצבת ניידות יכולות להיות: שיתוק, קטיעה, הגבלת כושר תנועת המפרקים ברגליים או החלפת מפרקים, פגמים מולדים, אי ספיקה בעורקי הרגליים, נמוכי קומה וכדומה. לכל סוג של פגיעה יש דרגת חומרה, שלפיה נקבע גובה גמלת הניידות.
מה כוללת גמלת ניידות?
גמלת ניידות באה לסייע לאדם המוגבל בניידות ולהקל על ניידותו וכוללת:
קצבה חודשית, הלוואה למי שקונה רכב חדש, הלוואה לרכישה והתקנת אביזרים ברכב מיוחד, החזר הוצאות לרכישה והתקנת אביזרים ברכב פרטי, הלוואה להתקנת מתקן הרמה לכיסא גלגלים לרכב
מי שעובד זכאי לקבלת קצבת ניידות מוגדלת
מוגבל בניידות שעובד במרחק של יותר מ-40 ק"מ מביתו, זכאי לגמלת ניידות מוגדלת שתפצה אותם על המרחק הרב ממקום מגוריו למקום עבודתו. לאלו המעוניינים ברכישת רכב, גמלת הניידות כוללת גם סיוע באמצעות הלוואה מיוחדת לרכישת רכב, שמהווה חלק מסכום הרכישה.
מה קורה עם גמלת הניידות לאחר הפרישה?
מוגבל בניידות שהחל לקבל את קצבת הניידות טרם הגיעו לגיל פרישה ועדיין עומד בקריטריונים הדרושים, ימשיך לקבל את הגמלה גם לאחר גיל זה, דהיינו מרגע שיפרוש.
תהליך הגשת התביעה
תחילה יש להגיש טופס בקשת 'בדיקה רפואית לעניין מוגבלות בניידות' ללשכת הבריאות המחוזית לפי אזור מגורים.
השלב הבא הוא ועדה רפואית, שתבחן את הזכאות לגמלת ניידות ותקבע את שיעור הנכות שממנה אתם סובלים. שלב זה הוא חשוב מאוד משום שכאן נקבעים אחוזי המוגבלות בניידות, שלפיהם תיקבע אופי הגמלה וגובה הקצבה לה אתם זכאים, ולכן מומלץ להתייעץ טרם הועדה עם עו"ד המתמחה בתחום אשר יתלווה אף לוועדה הרפואית.
לאחר שהועדה הרפואית ביצעה את תפקידה ובמידה שאתם מרוצים, ניתן להגיש תביעה לקבלת גמלת ניידות מהביטוח הלאומי. אם אינכם מרוצים מתוצאת הועדה הרפואית, קיימת אפשרות להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית בפני הועדה לעררים. ערעור זה יוגש תוך 60 יום מיום קבלת ההחלטה של הועדה הרפואית.
גם על החלטת ועדה מדרג שני אפשר לערער לבית הדין תוך שישה חודשים, אם אינכם מרוצים
המידע הנ"ל הינו כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לו או המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה. להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ ראשונה במשרדנו אשר איננה כרוכה בתשלום.