תאונת אופנוע
"רכב דו גלגלי" נכנס להגדרת רכב מנועי עפ"י חוק הפיצויים לתאונת דרכים.
במידה ונפגעת בעת נסיעה על אופנוע/קטנוע הנך זכאי לפיצויים, במידה והחלקת עם האופנוע, הנך זכאי לפיצויים, במידה ונכנס בך רכב, הנך זכאי לפיצויים. במידה ואיבדת שליטה על האופנוע וכתוצאה מכך נגרמה לך חבלה כל שהיא, הנך זכאי לפיצויים, במידה ונפגעת בעת עליה או ירידה מהאופנוע לצורכי נסיעה, הנך זכאי לפיצויים, במידה וקרו לך הדברים הנ"ל ועוד, הנך זכאי לפיצויים.
אין זה משנה מי אחראי לתאונה. עפ"י חוק הפיצויים לתאונת דרכים כל אדם שנפגע בתאונה המוגדרת כתאונת דרכים, זכאי לפיצוי על ידי חברת הביטוח המבטחת את הרכב בו נסע/נהג. חברת הביטוח העיקרית המבטחת את כלי הרכב הדו גלגלי הינה המאגר הישראלי לביטוח רכב, "הפול".
נפגעתי בתאונת אופנוע, מה עלי לעשות?
במידה ונפגעת בתאונת אופנוע עצמית או עם כלי רכב נוסף או עם הולך רגל, עליך לפעול בצורה הבאה:
- רשום פרטי העדים לתאונה.
- רשום את פרטיו המלאים של נהג הרכב השני ואת פרטי חברת הביטוח.
- רשום את קרות התאונה בסמיכות ככל שניתן לאירוע– כך ישמרו פרטים רבים על קרות האירוע.
- יש לפנות לקבלת טיפול רפואי סמוך ככל האפשר לקרות האירוע, בין אם באמבולנס או עצמאית.
- צילום נזקי הגוף – במידה וכתוצאה מהתאונה נגרמו שפשופים ו/או שריטות ו/או חבלות וכו', יש לצלם את האזור/ים הפגוע/ים.
דעו כי קבלת טיפול רפואי לאחר תאונת דרכים, מלבד חיוניות העזרה הרפואית לה זקוק הנפגע, היא חיונית גם ברמה המשפטית. לקבלת טיפול רפואי בסמיכות לתאונה יש השפעה ישירה על אופן ניהול התיק מול חברת הביטוח. נוצר קשר ישיר בין התאונה והנזקים הגופניים ו/או הנפשיים שניזוק הנפגע, לבין הטיפול הרפואי.
בעת הטיפול הרפואי הראשוני ובכלל יש להקפיד כי יירשם על ידי הרופא המטפל בתיק הרפואי כי הפגיעה ארעה בתאונת אופנוע/תאונת דרכים.
- יש לפנות למשטרה באזור התאונה ולדווח על התאונה. חשוב לציין כי עצם הגעת שוטר למקום התאונה אינה מספקת. יש להקפיד על הגשת תלונה.
משרדנו מטפל במאות תיקי תאונות דרכים ובמשרדנו עורכי דין בעלי ניסיון של שנים רבות.
להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ חינם במשרדנו.
תאונת אופנוע כתאונת עבודה
אדם אשר נפגע במהלך רכיבה על אופנוע או במידה ועלה ו/או ירד מהאופנוע כפי שציינו לעיל, והיה במהלך עבודתו, כגון שליח, או שהרוכב היה בדרך מהעבודה או בחזרה מהעבודה, יוכל בנוסף להגשת תביעה לפיצויים לחברת הביטוח שמבטחת את האופנוע, גם להגיש תביעה לקבלת פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי.
לנושא זה ראה תאונת עבודה.
תביעה כנגד משרד הביטחון – חיילים
במידה והנפגע הינו חייל בשרותי הביטחון והתאונה ארעה לו עקב השירות הצבאית או כתוצאה ממנו, פתוחה בפניו האפשרות להחליט אם הוא מעוניין לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את האופנוע או לתבוע את משרד הביטחון.
סוגיה זו תלויה בין היתר בחומרת הפגיעה של החייל וסיכויי החמרת הפגיעה בעתיד.
לנושא זה ראה תביעות משרד הביטחון.
חשוב לדעת כי שכר טרחת עוה"ד, המטפל בתביעת הפיצויים לנזקי גוף, מוסדר בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ואין לגבות שכר טרחה גבוה מהקבוע בחוק !!!
משרדנו טיפל ומטפל באלפי לקוחות שנפגעו בתאונות דרכים ונגרמו להם נזקי גוף חמורים, אשר גרמו לגדיעת מקור פרנסתם ולהוצאות שקשה לשאתן. טיפול מהיר ויעיל מול חברת הביטוח יכול להקל במעט על ההתמודדות הכלכלית הקשה עקב נזק גוף.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו. ליצירת קשר לחץ כאן.
המידע הנ"ל הינו כללי בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לו או המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. בהגשת תביעה ו/או לצורך ייצוג בוועדה רצוי לפנות אל עו"ד מנוסה. להערכת סיכויי תביעתך הנך מוזמן לפנות לפגישת יעוץ ראשונה במשרדנו אשר איננה כרוכה בתשלום.